Onvoldoende zeggenschap over werkzaamheden en ontbreken van werk-privébalans zorgt voor uitstroom in de zorg

“De werkdruk is enorm, maar wat vooral personeel de zorg uit jaagt, is het gebrek aan perspectief dat die werkdruk ooit minder wordt.” Dat zegt Joost Veldt, CNV Zorg en Welzijn bestuurder, in reactie op de cijfers die het CBS publiceerde over uitstroom in de zorg. “Het gebrek aan zeggenschap over de eigen werkzaamheden en onvoldoende werk-privébalans zijn de belangrijkste redenen voor uitstroom, zeker bij jonge mensen. Die kiezen voor zzp-schap of nog erger: gaan helemaal de zorg uit. Daar is voor werkgevers op korte termijn nog een grote slag te maken. In een aantal grote zorgcao’s hebben we dit jaar de afspraak kunnen maken dat vaste mensen de eerste keus krijgen bij de samenstelling van het rooster. Dat is een begin, maar er kan veel meer. Vertrouw meer op de professionaliteit en geef meer regie op het eigen werk. Rigoureus ingrijpen in de administratieve taken is ook hard nodig. Wil je handen aan de computer of aan het bed? Je lost er de grote tekorten in de zorg niet meteen mee op, maar kunt er wel uitstroom mee beperken.”

Politieke toekomstvisie op de zorg broodnodig
CNV Zorg en Welzijn verwacht opnieuw bezuinigingen op de zorg met Prinsjesdag. Veldt: “Ongetwijfeld wordt er meer geld uitgegeven dan vorig jaar. Maar de zorgvraag stijgt al jaren harder dan het budget. En zorgpersoneel mag vervolgens de gaten dichtlopen. Het gevaar bestaat dat de politiek zorg vooral als een kostenpost ziet, we zien te weinig toekomstvisie. Het aantal ouderen neemt toe en de minister zegt voortdurend dat de zorg niet op extra mensen moet rekenen.  Een plan hoe de problemen in de zorg dan wel moeten worden aangepakt ontbreekt, de gedachten blijven hangen bij ‘preventie’ en innovatie’. Natuurlijk is dat belangrijk, maar bij lange na niet genoeg.  Nu al krijgen we in een rijk land als Nederland in de zomer de kraamzorg al niet meer georganiseerd en wordt familie gevraagd bij te springen in een ziekenhuis.”

Bron: CNV Zorg en Welzijn


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg en Welzijn / Manon van Essen
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg en Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV: Uitstroom zorg beperken door meer zeggenschap over werkzaamheden en betere werk-privébalans
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!