De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Warande op 14 april jl. een last onder dwangsom gegeven.

Warande kreeg eerder een aanwijzing. In deze aanwijzing stond dat de organisatie de medicatieveiligheid en cliëntdossiers op orde moest hebben. In december 2016 had Warande de medicatieveiligheid al op orde. De cliëntdossiers bleken nog niet bij alle locaties van Warande op orde zijn. Stichting Warande heeft daarmee niet aan dat gedeelte van de aanwijzing voldaan. Daarom legt de inspectie nu een last onder dwangsom op.

Wat moet Warande doen?
Warande moet zo snel mogelijk zorgen dat er voor alle bewoners een goed en actueel cliëntdossier is. Ieder cliëntdossier moet een logisch verband bevatten tussen aan de ene kant de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënt en aan de andere kant de invulling van de zorg en behandeling. De cliënten en hun vertegenwoordigers moeten betrokken zijn bij het opstellen van het zorgplan en het ermee eens zijn. Het is belangrijk dat er een goed dossier is. Alle medewerkers moeten kunnen zien welke zorg iedere bewoner nodig heeft.

Vervolg
Stichting Warande krijgt 6 weken om aan de last te voldoen. Als zij niet binnen deze termijn aan de last voldoet, moet Warande - per week dat niet wordt voldaan - een dwangsom betalen van € 1.000,. Dit met een maximum van tien weken. Wanneer dan nog niet is voldaan aan de genoemde last, kan opnieuw een last onder dwangsom worden opgelegd. Eventueel met andere bedragen.

Bron: IGZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!