Zorgerf Waarland heeft voldaan aan de eisen van de inspectie. Het handhavingstraject is tot een einde gekomen. 

Zorgerf Waarland heeft voldaan aan de eisen die de  Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (hierna: inspectie) stelde. De inspectie heeft de last onder dwangsom voor Zorgerf Waarland daarom beëindigd. Het handhavingstraject is hiermee tot een einde gekomen. Zorgerf Waarland mag het aantal Wlz-cliënten weer uitbreiden.

In december 2016 gaf de inspectie Het Groene Erf een aanwijzing. Volgens de inspectie voldeed de zorg niet aan de normen en leidde dit tot risico’s voor cliënten.

Omdat Het Groene Erf niet voldeed aan de aanwijzing, legde de inspectie in mei 2017 een last onder dwangsom op. Inmiddels is het faillissement van Het Groene Erf uitgesproken. De zorgverlening is overgenomen door een nieuwe bestuurder onder de nieuw opgerichte stichting Zorgerf Waarland.

Tijdens verschillende bezoeken heeft de inspectie gezien dat Zorgerf Waarland hard heeft gewerkt om te voldoen aan de normen. In september 2017 bleek dat Zorgerf Waarland aan alle normen uit de aanwijzing voldeed.

Daarom heeft de inspectie de last onder dwangsom beëindigd. Het handhavingstraject is hiermee tot een einde gekomen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde handhavingtraject Het Groene Erf (inmiddels Zorgerf Waarland)
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!