De 'triple A-status' door kredietbeoordelaar Fitch voor het Erasmus MC en is hiermee het eerste UMC in Nederland met een gepubliceerde rating

Het Erasmus MC heeft  de hoogste kredietrating gekregen die er is, namelijk de 'triple A-status'. Kredietbeoordelaar Fitch geeft hierbij aan dat Erasmus MC een stabiele en zeer solide organisatie is. Het Erasmus MC is het eerste UMC in Nederland met een gepubliceerde rating.

Een triple-A rating is het hoogst mogelijke 'rapportcijfer' dat er bestaat op dit gebied. Anderen met een AAA-rating zijn bijvoorbeeld de Nederlandse Staat en de Waarborgfondsen. Een rating geeft de financiële sterkte weer van een organisatie, waardoor zakenpartners bijvoorbeeld een inzicht krijgen in bijvoorbeeld hoe groot de kans is op wanbetaling als ze  met de organisatie in zee gaan. Er bestaan 10 mogelijke ratings van AAA tot D. Bij de laagste,  D kan het bedrijf niet aan zijn betaalverplichtingen voldoen.

Een rating agency beoordeelt een periode van enkele jaren voor de toets. Daarbij kijken ze naar   financiële factoren maar ook naar  ziekteverzuim de toekomstverwachtingen en de kwaliteit van bestuur en management. De Rabobank heeft het Erasmus MC bijgestaan tijdens het rating proces.

Met de AAA rating kan het  Erasmus MC goedkoper financiering aantrekken en is zij minder afhankelijk van de banken. Met de rating kan Erasmus MC namelijk direct geld  aantrekken bij vermogensbeheerders en verzekeraars. Hiermee levert het Erasmus MC een bijdrage om de kosten van de gezondheidszorg betaalbaar te houden. 

De Raad van Bestuur is blij met de beoordeling. ,,Het is voor het Erasmus MC een enerverende periode, met veel veranderingen en financiële uitdagingen. We hebben een heel nieuw ziekenhuis gebouwd dat net is opgeleverd en binnenkort trekken we erin. De rating is voor ons een bevestiging dat we een goed financieel beleid voeren en dat we uitstekend zijn voorbereid op de toekomst'', aldus RvB-lid David Voetelink.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.erasmusmc.nl/corp_home/corp_news-center/2018/2018-01/hoogste.kredietrating/
Originele titel: Erasmus MC krijgt hoogste kredietbeoordeling
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2018-01-23


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com