De onderhandelingen liggen sinds eind juni stil

De NFU heeft de vakbonden uitgenodigd het overleg over een nieuwe cao spoedig te hervatten. De onderhandelingen liggen sinds eind juni stil. 'Wij stellen voor om zo snel mogelijk na de vakantieperiode met elkaar te verkennen hoe wij weer in gesprek kunnen komen over verbetering van de cao', stelt de NFU in een brief aan de vakbonden.

Het was een warme zomer. Zeker voor al die medewerkers die naast hun zorg voor de patiënten in actie kwamen om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk, het personeelstekort en een passende beloning. De umc’s zien dat de werkdruk op diverse plekken hoog is en dat de medewerkers een passende beloning verdienen - uiteraard binnen de financiële ruimte die beschikbaar is.

Inmiddels is de NFU de vakbonden op veel punten tegemoet gekomen. Het salarisaanbod is op 28 mei verhoogd tot een blijvende loonstijging van 6,3% over de komende drie jaar. Er liggen voorstellen om de werkdruk aan te pakken, het recht op mantelzorgverlof fors uit te breiden en de vrijwillige nachtdiensten van oudere collega’s te belonen met extra herstelverlof.

Voor alle medewerkers willen de umc’s aantrekkelijke werkgevers zijn en blijven. Daarom nodigt de NFU de bonden uit om in overleg zo snel als mogelijk tot een goede en voor alle partijen aanvaardbare cao te komen. Het overleg kan vanaf eind augustus plaatsvinden.

Lees de uitnodiging van de NFU aan de vakcentrales.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : VUmc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NFU nodigt bonden uit voor overleg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!