Ziekenhuizen in Nederland moeten de kosten voor patiënten en bezoekers in de hand te houden

Parkeren bij ziekenhuizen moet niet te duur worden. Patiënten gaan al niet voor hun lol naar het ziekenhuis. Hoge parkeerkosten kunnen ze er dan niet bij hebben. Dat zegt Patiëntenfederatie Nederland.

De federatie roept de ziekenhuizen in Nederland op om de kosten voor patiënten en bezoekers in de hand te houden. Directeur Dianda Veldman: 'We zien dat er grote verschillen zijn in wat patiënten moeten betalen. Vier euro per uur is hoog. En voor mensen die vaak naar het ziekenhuis moeten voor therapie, dialyse of een ziek kind kunnen de parkeerkosten oplopen tot honderden euro’s per jaar. 

Ik begrijp dat ziekenhuizen willen voorkomen dat winkelend publiek gratis de auto komt stallen, maar regel dan dat je voor je patiënten een goedkopere uitrijpas hebt. Er zijn ziekenhuizen die de parkeerkosten laag kunnen houden. Misschien kunnen de andere ziekenhuizen eens kijken of dat bij hen niet ook kan.'


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ziekenhuis moet parkeren betaalbaar houden
  • Doelgroep: Beleidsmakers
  • Datum: 06 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!