Het AMC en VUmc tekenen op 7 juni de overeenkomst voor de bestuurlijke fusie

Op 7 juni aanstaande tekenen AMC en VUmc de overeenkomst voor de bestuurlijke fusie. De ondertekening vindt plaats op een historische plek in Amsterdam: de zolder van de Waag, waar de door Rembrandt in 1632 geschilderde Anatomische Les van Nicolaes Tulp zich afspeelt. Medewerkers van AMC en VUmc zijn direct betrokken door een beeldverbinding met de Meibergdreef en De Boelelaan, waar zij tijdens een feestelijke receptie mee kunnen tekenen met de bestuurlijke fusie.

De bestuurlijke fusie betekent dat de beide huizen als één geheel worden aangestuurd omdat in de raden van bestuur en raden van toezicht dezelfde personen plaatsnemen. Vanaf dat moment kunnen AMC en VUmc officieel samen gaan doen waarvoor zij zijn opgericht: patiënten uitstekend verzorgen, veelbelovende talenten opleiden tot arts en verpleegkundige én de gezondheidszorg van morgen verbeteren dankzij hoogstaand en (inter)nationaal erkend wetenschappelijk onderzoek.

 


Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : VUmc
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.vumc.nl/afdelingen/over-vumc/nieuws/bestuurlijke-fusie-7-juni/
Originele titel: Bestuurlijke fusie op 7 juni
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2018-03-12

Relevante artikelen ...

Fusie tussen AMC en VUmc goedgekeurd Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) reageren verheugd op het dinsdag 5 september bekend gemaakte besluit van de ACM dat ... Management & beleid Tue, 05 Sep 2017, 12:26:25
Vaker burn-out of overspannen door werk in 2016 Steeds vaker melden mensen zich met overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts. Volgens de laatste meting uit 2016 valt ruim 40 procent va... Management & beleid Tue, 19 Sep 2017, 18:57:46

(advertentie)