De inspectie stelde HpA in augustus onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting Huisartsenposten Amsterdam (HpA) opgeheven. HpA heeft gedaan wat de inspectie had gevraagd.

De inspectie stelde HpA in augustus onder verscherpt toezicht. De inspectie had er toen onvoldoende vertrouwen in dat de huisartsenpost op korte termijn de geconstateerde risico’s voor de patiënten weg kon nemen. Daarom stelde de inspectie HpA voor drie maanden onder verscherpt toezicht. In die drie maanden moest HpA een aantal verbeteringen doorvoeren, analyses maken en verbeterplannen opstellen.

HpA heeft in die periode laten zien dat deze zeven verbeterpunten zijn opgepakt. De inspectie heeft er vertrouwen in dat de huisartsenpost nu de geconstateerde risico’s voor de patiënten kan beheersen en op termijn kan reduceren. Daarom heft de inspectie het verscherpt toezicht op.

Dat betekent niet dat HpA klaar is met verbeteren. De inspectie zal intensief toezicht blijven houden op de vorderingen bij de huisartsenpost.

Documenten
Opheffen verscherpt toezicht Huisartsenposten Amsterdam december 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Stichting Huisartsenposten Amsterdam opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 dec 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!