De inspectie stelde ‘t Boerenerf in augustus onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Zorg- en Woonboerderij ’t Boerenerf, locatie Emmeloord, opgeheven. Er is voldoende verbeterd.

’t Boerenerf is een kleinschalige zorgboerderij met twee locaties, in Emmeloord en Tollebeek. Het verscherpt toezicht gold alleen voor locatie Emmeloord. Daar kunnen maximaal tien cliënten wonen. Er is bovendien dagopvang voor een klein aantal cliënten.

De inspectie stelde ‘t Boerenerf in augustus onder verscherpt toezicht. De inspectie had onvoldoende vertrouwen dat de woon- en zorgboerderij op korte termijn de geconstateerde risico’s voor de cliënten weg kon nemen.

’t Boerenerf is nog niet klaar met verbeteren. Maar de inspectie ziet dat de verbeterpunten voortvarend zijn opgepakt. De inspectie heeft er dan ook vertrouwen in dat de woon- en zorgboerderij verder zal verbeteren. De inspectie zal ’t Boerenerf in 2019 nogmaals bezoeken om te zien of de ingezette verbeteringen verder vervolg hebben gekregen en worden geborgd.

Documenten
Het Boerenerf Emmeloord opheffen verscherpt toezicht augustus 2018
Het Boerenerf Emmeloord november 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Zorg- en Woonboerderij ’t Boerenerf opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!