De inspectie concludeert dat bij Ons Thuis ‘De Heuvel’ er na het inspectiebezoek op 20 september 2017 onvoldoende verbetering heeft plaatsgevonden

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Kleinschalige woon/zorgprojecten B.V., locatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ in Dongen onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht.

Wat is er aan de hand?
Op de zorglocatie wonen zeven cliënten, waarvan vier oudere cliënten. De inspectie concludeert dat bij Ons Thuis ‘De Heuvel’ er na het inspectiebezoek op 20 september 2017 onvoldoende verbetering heeft plaatsgevonden. Ondanks de ingezette verbeteracties wordt een groot deel van de normen niet nageleefd. Daardoor bestaan er nog steeds structurele tekortkomingen en risico’s op onverantwoorde zorg op de locatie. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen dat de vereiste verbeteringen gerealiseerd en geborgd worden. Daarom volgt de inspectie ‘De Heuvel’ nauwlettend. De inspectie stelt daarom locatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht.

Hoe nu verder?
In de periode van het verscherpt toezicht kan de Inspectie Ons Thuis ‘De Heuvel’ zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken voor een herinspectie. Voor het einde van de periode van het verscherpt toezicht toetst de inspectie of ‘De Heuvel’ ( grotendeels) voldoet aan de normen en beoordeeld zij of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven, moet worden verlengd of dat er verdere stappen nodig zijn in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
De Heuvel Dongen september 2018 (instellen verscherpt toezicht)
De Heuvel Dongen augustus 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Ons Thuis ‘De Heuvel’ te Dongen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!