De inspectie heeft nog steeds onvoldoende vertrouwen in de verbeterkracht van KBWO

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen (KBWO) voor zes maanden onder een nieuw verscherpt toezicht gesteld. Met dit nieuwe verscherpte toezicht, wordt het eerder opgelegde verscherpte toezicht beëindigd.

Dit is er aan de hand
In oktober 2020 heeft de inspectie KBWO al onder verscherpt toezicht gesteld voor zes maanden. KBWO heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeterd op de terreinen persoonsgerichte zorg en medicatieveiligheid.

De inspectie ziet wel nog risico’s voor de kwaliteit van de zorg. KBWO voldoet niet aan de voorwaarden over de inrichting van het bestuur en intern toezicht. De inspectie verwacht onder meer dat KBWO alle zetels van het bestuur invult en intern toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg houdt. Ook moet de organisatie de taken en bevoegdheden van het bestuur op papier zetten. Verder verwacht de inspectie dat de medezeggenschap en invloed van de bewonersraad beter wordt ingericht.

De inspectie heeft nog steeds onvoldoende vertrouwen in de verbeterkracht van KBWO. Daarom stelt de inspectie KBWO onder een nieuw verscherpt toezicht.

Hoe nu verder
Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. KBWO moet voor 27 januari voldoen aan de normen. Aan het einde van de periode van verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of de situatie voldoende is verbeterd. De inspectie kan als dat nodig is verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen Helmond instellen nieuw verscherpt toezicht juli 2021
Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen Helmond april 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuw verscherpt toezicht voor Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen (KBWO) in Helmond
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!