Er is te weinig aandacht voor ondervoeding van ouderen zowel in de thuissituatie en in de zieken en verpleeghuizen.

Ondervoeding van ouderen is een serieus probleem waar meer aandacht voor moet komen. Bewustwording bij ouderen, hun omgeving en bij mantelzorgers moet er toe leiden dat ondervoeding tijdig wordt herkend.

Dat schrijven KBO-PCOB en Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die houdt op 26 oktober een ronde tafelgesprek over ondervoeding van ouderen.

Volgens de brief komt ondervoeding overal voor. In het ziekenhuis, in verpleeghuizen en gewoon bij mensen thuis. Met het ouder worden neemt de kans op ondervoeding toe. Dat heeft weer gevolgen voor het herstellend vermogen van het lichaam. Wie ondervoed is, geneest trager en heeft meer kans op complicaties na een operatie.

KBO-PCOB en de Patiëntenfederatie bepleiten meer aandacht voor ondervoeding. Dat kan door alle kennis die er is beter te delen en door een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. 

Lees hier de volledige brief


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Pak ondervoeding van ouderen aan
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!