De website ‘Samen maken we Limburg dementievriendelijk’ is gelanceerd en daarmee de campagne "Dementievriendelijk Limburg" gestart

Met een druk op de rode knop werd de website ‘Samen maken we Limburg dementievriendelijk’ gelanceerd. Het vormt de start van de de bedrijvenestafette van de campagne. In die campagne bieden de participerende instellingen en bedrijven hun medewerkers de gelegenheid om een training ‘GOED omgaan met dementie’ te volgen. Dat is belangrijk omdat we steeds vaker mensen met dementie tegenkomen.

Groeiend aantal mensen met dementie
Limburg telt in 2020 naar verwachting 24.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 41.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Steeds vaker zullen we dus mensen met dementie tegenkomen in onze samenleving.

De handen ineen
Samen dementievriendelijk, Alzheimer Nederland en het Alzheimer Centrum Limburg slaan de handen ineen met als doel om tot 31 december 2020 ten minste 24.000 Limburgers een training ‘GOED omgaan met dementie’ te laten volgen. Inmiddels sluiten steeds meer Limburgse bedrijven en organisaties zich hierbij aan. Door medewerkers een training te laten volgen kunnen zij hun dienstverlening aan mensen met dementie verbeteren.

Training
De online training die aangeboden wordt aan de medewerkers van de participerende instellingen en bedrijven duurt vijftien minuten. Het leert medewerkers hoe je mensen met dementie herkent en op een goede manier met ze omgaat. De bedrijven adopteren de campagne maar de online training 'GOED omgaan met dementie'  is voor iedereen gratis te volgen via www.samendementievriendelijk.nl/limburg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Maastricht UMC+
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Start campagne dementievriendelijk Limburg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!