Oproep van de nederlandse umc,s

Een goede gezondheid is cruciaal voor de samenleving. Sterker dan ooit heeft de Coronacrisis dat aangetoond. Met al hun kennis en kunde hebben de umc’s van Nederland zich sinds de uitbraak ingezet voor de bestrijding ervan.

Vanuit de gedachte dat de maatschappij voorbereid moet zijn op een pandemie zoals COVID-19, maar ook op ontwikkelingen als vergrijzing en toenemende gezondheidsongelijkheid, geeft de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra de informateur een viertal aandachtspunten mee voor de komende kabinetsperiode.

  • Inzetten op preventie. Door nu te investeren in effectieve preventie bouwen we aan de gezondheidswinst van de toekomst.
  • Een aantrekkelijke werkomgeving voor zorgpersoneel. Zorgpersoneel heeft recht op een passende beloning en loopbaanmogelijkheden, maar de umc’s hebben zelf onvoldoende financiële ruimte.
  • Investeren in innovatie en onderzoek. Investeringen zijn nodig voor een duurzaam herstel uit de crisis en om de aansluiting met de wereldtop te behouden.
  • Terugdraaien van bezuinigingen in onderwijs, om de dokters, onderzoekers en de andere medische professionals van de toekomst te kunnen opleiden.

De umc’s bieden het nieuwe kabinet de helpende hand om mee te werken aan een gezonder Nederland en om de zorg verder te innoveren en te organiseren. Voor het leven van morgen. Lees hier de gehele brief aan de informateur.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Maastricht UMC+
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: UMC’s van Nederland roepen nieuw kabinet op te investeren in een gezonder Nederland
  • Datum: 20 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!