Het nieuwe betaalmodel moet ook werkbaar zijn voor mensen met een persoonsgebonden budget

Wat er ook voor nieuw betaalmodel komt in de wijkverpleging, het moet passend zijn voor patiënten. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.

Die praat begin maart over de manier hoe de wijkverpleging in de toekomst wordt gefinancierd. Dat gaat misschien aan de hand van cliëntprofielen. De Patiëntenfederatie zegt dat in die profielen rekening moet worden gehouden met de wensen en behoeftes van mensen. En dat er ook moet worden gekeken naar de aan of afwezigheid van mantelzorg. Bovendien moet er altijd maatwerk komen voor mensen met wijkverpleging. En het nieuwe betaalmodel moet ook werkbaar zijn voor mensen met een persoonsgebonden budget.

In de brief zegt de Patiëntenfederatie dat de toegankelijkheid van wijkverpleging knelt voor mensen met een complexe zorgvraag. Daarom is het noodzakelijk dat het nieuwe bekostigingsmodel vooraf wordt getoetst op ongewenste gevolgen, aldus de strekking van de brief.

Lees hier de brief over de financiering van de wijkverpleging


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zie patiënt niet over het hoofd bij financiering wijkverpleging
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 20 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!