Kwetsbare mensen moeten beter geïnformeerd worden over hun keuze mogelijkheden

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders moeten mensen met een kwetsbare gezondheid die zijn aangewezen op wijkverpleging veel beter informeren over de keuzemogelijkheden die ze hebben.

Veel mensen met een kwetsbare gezondheid weten helemaal niet dat zij zelf de zorg en ondersteuning kunnen kiezen die ze nodig hebben. En dat zij ook zelf de zorgaanbieder mogen kiezen die het beste tegemoet komt aan hun behoefte aan ondersteuning. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland aan de Tweede Kamer. Die spreekt volgende week over wijkverpleging.

Volgens de Patiëntenfederatie ontbreekt het mensen niet alleen aan keuzeinformatie, maar ook aan kwaliteitsgegevens. Daarom moet er haast worden gemaakt met invoering van een kwaliteitskader voor de wijkverpleging. Dan kunnen mensen tenminste zien hoe goed hun zorgaanbieder is.

Ook wijst de federatie er op dat het nog te vaak voor komt dat mensen zomaar de wijkverpleging inrollen, zonder dat met hen duidelijke afspraken zijn gemaakt over wat ze nodig hebben en krijgen. Dat moet veranderen, vindt de federatie. Wie afhankelijk wordt van wijkverpleging moet altijd een gesprek krijgen met de wijkverpleegkundige. In dat gesprek moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de zorg die nodig is en de zorg die wordt geboden.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Geef kwetsbare mensen betere informatie over zorgmogelijkheden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 21 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!