(advertentie)

De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de medicatieveiligheid

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing bij Thuiszorg Doruk bv beëindigd. Doruk is gevestigd in Almelo en biedt thuiszorg en dagopvang. De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de medicatieveiligheid.

Dit was de situatie
Doruk kreeg in september 2020 een aanwijzing, een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De aanwijzing betrof specifiek de medicatieveiligheid. Doruk kreeg twee weken de tijd om dit op pijl te brengen.

Medicatieveiligheid verbeterd
De inspectie stelt vast dat Doruk in de periode van de aanwijzing diverse maatregelen heeft genomen om de medicatieveiligheid te verbeteren.

Een greep uit de verbeteringen:

  • Alle cliënten waarbij de zorgverleners van Doruk een rol hebben bij het aanreiken en/of controleren van de medicatie beschikken over een actueel medicatieoverzicht en actuele toedienlijst. Doruk heeft hierover afspraken met apothekers schriftelijk vastgelegd.
  • Zorgverleners paraferen de uitgedeelde medicatie per medicijn. Ook noteren zij het tijdstip waarop dat gebeurd is.
  • Doruk legt de werkafspraken over dubbele controle op cliëntniveau schriftelijk vast. De aftekening van de tweede controle gebeurt volgens voorschrift.
  • Doruk werkt met een overzicht waarop staat waarvoor zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn.
  • Er zijn actuele en volledige uitvoeringsverzoeken beschikbaar.

Hoe nu verder
Omdat Doruk voldoet aan de normen op het gebied van medicatieveiligheid, beëindigt de inspectie de aanwijzing. Het toezichttraject bij Doruk is echter nog niet afgesloten. Doruk staat nog onder verscherpt toezicht van de inspectie tot februari 2021. De organisatie werkt nog aan verbeteringen van het methodisch werken en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Documenten
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo oktober 2020
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo einde aanwijzing september 2020

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/11/24/einde-aanwijzing-doruk
Originele titel: Medicatieveiligheid bij Thuiszorg Doruk bv op orde, einde aanwijzing
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-11-24

Relevante artikelen ...

Algemeen Thuiszorg Nederland onder verscherpt toezicht De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.)... Thuiszorg Sat, 04 Dec 2021, 08:55:33
Thuiszorg Olympia bv heeft last onder dwangsom gekregen De inspectie ziet dat het bij Thuiszorg Olympia ontbreekt aan een aantal belangrijke randvoorwaarden voor goede en veilige zorg De Inspectie Gezondhe... Thuiszorg Fri, 14 Feb 2020, 15:42:34
Samen ten strijde tegen malafide thuiszorgorganisaties Deze kleine groep zorgaanbieders stelt de grote meerderheid die goede zorg levert en goed declareert in een kwaad daglicht Zorgverzekeraars, toezic... Thuiszorg Thu, 27 Jun 2019, 12:29:23
Reactie IGJ over kwaliteit thuiszorg De inspectie vindt het belangrijk het beeld te nuanceren dat kan zijn ontstaan door de publicatie van de Consumentenbond. De publicatie van de Cons... Thuiszorg Mon, 06 Aug 2018, 10:45:48