(advertentie)

De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de medicatieveiligheid

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing bij Thuiszorg Doruk bv beëindigd. Doruk is gevestigd in Almelo en biedt thuiszorg en dagopvang. De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de medicatieveiligheid.

Dit was de situatie
Doruk kreeg in september 2020 een aanwijzing, een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De aanwijzing betrof specifiek de medicatieveiligheid. Doruk kreeg twee weken de tijd om dit op pijl te brengen.

Medicatieveiligheid verbeterd
De inspectie stelt vast dat Doruk in de periode van de aanwijzing diverse maatregelen heeft genomen om de medicatieveiligheid te verbeteren.

Een greep uit de verbeteringen:

  • Alle cliënten waarbij de zorgverleners van Doruk een rol hebben bij het aanreiken en/of controleren van de medicatie beschikken over een actueel medicatieoverzicht en actuele toedienlijst. Doruk heeft hierover afspraken met apothekers schriftelijk vastgelegd.
  • Zorgverleners paraferen de uitgedeelde medicatie per medicijn. Ook noteren zij het tijdstip waarop dat gebeurd is.
  • Doruk legt de werkafspraken over dubbele controle op cliëntniveau schriftelijk vast. De aftekening van de tweede controle gebeurt volgens voorschrift.
  • Doruk werkt met een overzicht waarop staat waarvoor zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn.
  • Er zijn actuele en volledige uitvoeringsverzoeken beschikbaar.

Hoe nu verder
Omdat Doruk voldoet aan de normen op het gebied van medicatieveiligheid, beëindigt de inspectie de aanwijzing. Het toezichttraject bij Doruk is echter nog niet afgesloten. Doruk staat nog onder verscherpt toezicht van de inspectie tot februari 2021. De organisatie werkt nog aan verbeteringen van het methodisch werken en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Documenten
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo oktober 2020
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo einde aanwijzing september 2020

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/11/24/einde-aanwijzing-doruk
Originele titel: Medicatieveiligheid bij Thuiszorg Doruk bv op orde, einde aanwijzing
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-11-24

Relevante artikelen ...

A&G Thuiszorgbureau krijgt aanwijzing De zorg bij A&G Thuiszorgbureau voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft A&G Thuiszorgb... Thuiszorg Fri, 04 Dec 2020, 15:06:23
Thuiszorg Doruk B.V. onder verscherpt toezicht Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Thuiszorg Doruk B.V. in Almelo vanaf 14 augustu... Thuiszorg Mon, 24 Aug 2020, 14:49:04
Verdiepend onderzoek naar contractering wijkverpleging De omvang van ongecontracteerde zorg blijft een punt van zorg Zowel aanbieders als zorgverzekeraars kunnen stappen zetten om de contractering in de w... Thuiszorg Wed, 11 Sep 2019, 11:01:12
Meer uniforme afspraken medische technologie in de thuissituatie Door de verplaatsing van ziekenhuisgerelateerde zorg naar de thuissituatie kunnen patiënten langer thuis blijven wonen Het verplaatsen van ziekenhuis... Thuiszorg Mon, 29 Apr 2019, 14:23:22