Met Health-RI kunnen meer dan 200 biobanken, beeldbanken en andere beschikbare data van gezonde mensen en patiënten efficiënter en effectiever ontsloten worden voor onderzoekers.

Om beter samen te werken en onderzoeksgegevens te combineren, is een nieuwe generatie onderzoeksinfrastructuur nodig. Daarom is het Health-RI-initiatief ontwikkeld, op initiatief van een aantal Nederlandse onderzoeksorganisaties.  Het Nivel steunt dit project.

Met Health-RI kunnen meer dan 200 biobanken, beeldbanken en andere beschikbare data van gezonde mensen en patiënten efficiënter en effectiever ontsloten worden voor onderzoekers. Met onze gegevens uit Nivel Zorgregistraties eerste lijn en onze kennis over het gezondheidszorgsysteem draagt het Nivel bij aan Health-RI. We hopen daarmee bij te dragen aan de totstandkoming van een lerend zorgsysteem, waarbij zorggegevens verantwoord worden ingezet om de zorg beter te maken.

Persoonlijke benadering
Health-RI kan bijvoorbeeld bijdragen aan de ontwikkeling van personalized medicine. Hierbij kan voor elke patiënt op maat een behandeling worden gemaakt. Hiervoor moeten vele verschillende eigenschappen van een patiënt in een dossier komen. De nieuwe infrastructuur zorgt dat zorgdata beter bij elkaar kan komen voor onderzoek.

Ook helpt het om de zorg van de toekomst te verbeteren en betaalbaarder te maken. Het zorgsysteem zal zich veel meer richten op preventie, voorspellen, vroege diagnose en behandeling op maat.

Meer over het project

Health-RI is het initiatief van onderzoeksinstellingen en wordt gesteund door diverse Umc’s, patiëntverenigingen, verzekeraars en de federatie medisch specialisten. In landen als Zwitserland, Engeland, Amerika en Duitsland is men ook bezig met het opzetten van soortgelijke infrastructuren.

Meer informatie over de infrastructuur en wat er mee mogelijk is vind je op https://www.health-ri.org 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Nivel
  • Bron bij dit artikel: : Nivel
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nivel steunt nationale infrastructuur voor gezondheidsonderzoek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 28 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!