Vanaf 18.00 uur worden spoedpatiënten omgeleid naar omliggende ziekenhuizen

Veiligheidsregio Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum hebben besloten om VieCuri Venlo volledig te evacueren. Het betreft een preventieve evacuatie om elke kans op overstroming voor te zijn. Vanaf 18.00 uur worden spoedpatiënten omgeleid naar omliggende ziekenhuizen. Dit geldt ook voor gebruikers van de Huisartsenpost (HAP) en Vincent van Gogh voor GGZ.

Overplaatsing patiënten
Momenteel verblijven 200 patiënten bij VieCuri. Waar mogelijk gaan zij met vervroegd ontslag. De dan nog bij VieCuri verblijvende patiënten worden vanaf vrijdagmiddag op een veilige manier overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS) en VieCuri kijken samen naar geschikte alternatieven voor de patiënten. VieCuri informeert zijn patiënten en hun naasten.

Ziekenhuis gesloten vanaf 18.00 uur
Zwangeren worden vanaf dit moment al doorverwezen naar andere geboortecentra. Onder andere poliafspraken, bloedafname, dialyses en scans gaan tot vrijdag 18.00 uur gewoon door. Daarna is het ziekenhuis alleen nog toegankelijk voor bezoek van de dan nog bij VieCuri verblijvende patiënten, met een maximum van 1 bezoeker per patiënt. Patiënten die met spoed een scan of bloedafname moeten laten doen, kunnen vanaf dan terecht bij VieCuri in Venray of Panningen. VieCuri Venlo blijft zeker tot en met maandag gesloten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: VieCuri
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : VieCuri
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Evacuatie VieCuri vanwege hoogwaterstand Maas
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!