Over de BA.2.75 is nog weinig bekend

De BA.2.75 variant van het coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 is nu ook in Nederland vastgesteld. De variant is aangetoond in een monster van 26 juni 2022 uit de regio noordoost-Gelderland.  

De BA.2.75 is een subvariant van de Omikronvariant BA.2. Recent is deze variant gevonden in onder andere India, Australië, Japan, Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het betreffende monster in Nederland is afkomstig uit de regio noordoost-Gelderland en is afgenomen op 26 juni 2022. Het RIVM neemt contact op met de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst om te kijken of brononderzoek mogelijk is. 

Over de BA.2.75
Over de BA.2.75 is nog weinig bekend. Wel lijkt ook deze variant door kleine specifieke veranderingen de opgebouwde afweer tegen het coronavirus SARS-CoV-2 gemakkelijker te kunnen omzeilen. Het RIVM volgt de situatie op de voet. Iedere vrijdag publiceert het RIVM een update van de resultaten uit de kiemsurveillance


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: BA.2.75-variant vastgesteld in Nederland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 13 jul 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!