Het vaccin dat nog beschikbaar is wordt gereserveerd voor reizigers die tijdens hun reis een incident hebben gehad

Sinds begin augustus 2023 zijn er leveringsproblemen bij twee producenten van rabiësvaccin. Eén producent kan mogelijk pas in januari 2024 weer leveren. De andere producent kan de hierdoor ontstane grotere vraag niet opvangen. Ook hiervoor geldt dat zij in januari 2024 pas weer voldoende beschikbaar hebben.

Wat betekent het tekort aan rabiësvaccin voor reizigers?
Het vaccin dat nog beschikbaar is wordt gereserveerd voor reizigers die tijdens hun reis een incident hebben gehad en een nabehandeling moeten krijgen of afmaken.

Moet je nog een serie voor je reis afmaken? Informeer dat bij jouw GGD of dit nog mogelijk is. 

Hoe voorkom je dat je rabiës oploopt?
Je kunt zelf veel doen om het risico te beperken.

Lees onze tips op deze website ter voorbereiding op je reis.
Download de app GGDreistmee om tijdens je reis, ook als je geen wifi hebt, op te zoeken wat je moet doen als je wel bent gebeten of gekrabd. 

Bron: GGD Reisvaccinaties


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: GGD Reisvaccinaties
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : GGD Reisvaccinaties
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tekort Rabiësvaccin
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!