Het Meldpunt Bijwerkingen Implantaten heeft een melding ontvangen van omstrengeling van de dunne darm door de slang van een maagband

Patiënten kunnen na het plaatsen van een maagband buikklachten krijgen. Dit kan ook vele jaren na plaatsing gebeuren. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door ernstige darmproblemen. Daarom is uitgebreid onderzoek bij de patiënt nodig om de precieze oorzaak te achterhalen. Dit constateert het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten. Het is van belang dat patiënten met buikpijn aan hun (huis)arts aangeven dat zij een maagband hebben, ook als deze maagband jaren geleden is geplaatst.

Het Meldpunt Bijwerkingen Implantaten heeft een melding ontvangen van omstrengeling van de dunne darm door de slang van een maagband, 10 jaar na plaatsing. Dit heeft geleid tot een ernstige belemmering van de doorgang van de darm met een darmafsluiting. 

Ook in de medische literatuur zijn problemen met de slang van de maagband beschreven, die geleid hebben tot dunne darmklachten met darmafsluiting. Opvallend is dat klachten pas na lange tijd ontstonden, soms vele jaren na plaatsing van de maagband. Daarnaast waren de buikklachten niet altijd heel hevig, maar waren deze soms mild en steeds terugkerend.

Met deze attendering wil het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten kennis over al eerder geïdentificeerde risico’s bij het gebruik van implantaten in de dagelijkse praktijk verspreiden onder zorgverleners en patiënten.

Melden
Wilt u ook gezondheidsproblemen melden, waarvan u denkt dat deze door een implantaat komen? Dan kan dat op de website van het Meldpunt Bijwerkingen Implantaten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ernstige darmproblemen jaren na plaatsing van een maagband
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 nov 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!