Met het Vaste Lasten Pakket worden de maandelijkse betalingen voor de belangrijkste vaste lasten centraal geregeld

Maandelijks je vaste lasten kunnen betalen. Dat is de garantie die mensen krijgen die deelnemen aan het Vaste Lasten Pakket. Met dit initiatief worden mensen met beginnende financiële problemen geholpen om te voorkomen dat ze echt in de problemen komen. Zorgverzekeraars CZ, VGZ en Zilveren Kruis zijn betrokken bij het initiatief van het Vaste Lasten Pakket dat onlangs in Den Haag is gelanceerd.

Met het Vaste Lasten Pakket worden de maandelijkse betalingen voor de belangrijkste vaste lasten centraal geregeld. Zo hebben mensen direct zicht op wat ze de rest van de maand te besteden hebben. Het scheppen van overzicht in hun financiën geeft mensen rust en zorgt voor minder stress. En juist die stress zorgt er voor dat mensen met (beginnende) financiële problemen meer zorg consumeren. “CZ zet zich daarom al jaren in om mensen met schulden te helpen. Niet alleen omdat daarmee voorkomen wordt dat zij extra zorg nodig hebben, maar juist ook om er voor te zorgen dat deze mensen perspectief blijven zien in hun toekomst”, aldus Patricia van Oosterhout, manager debiteurenbeheer van CZ. “Onze deelname aan het Vaste Lasten Pakket is dan ook vanzelfsprekend.”

Voorkomen problematische schulden
Peter van Dorst, expertleider betalen en incasso bij VGZ, licht toe waarom VGZ betrokken is: “Het Vaste Lasten Pakket biedt mensen die dat nodig hebben meer financiële rust. Met dit initiatief, waar wij vanaf het begin bij betrokken zijn, worden mensen met beginnende financiële problemen geholpen om te voorkomen dat ze echt in de problemen komen. Dit alles sluit naadloos aan bij een van de klantmissies van VGZ: het voorkomen en duurzaam oplossen van problematische schulden bij onze klanten.”

Vaste lasten omlaag krijgen
Naast het centraal regelen van betalingen wordt er samen met de deelnemers ook bekeken of zij het maandelijkse bedrag voor hun vaste lasten omlaag kunnen krijgen. Die besparing ontstaat onder meer door de best passende producten voor de deelnemer uit te kiezen en daarvoor contracten in overleg met de deelnemende organisaties aan te passen. De grotere betalingszekerheid is voor hen reden om hier aan mee te werken. Op deze manier werkt het Vaste Lasten Pakket zowel in het voordeel van de deelnemer als voor de verschillende organisaties. Reina Otto, Keten Manager Financieel bij Zilveren Kruis vindt de verlaging van de vaste lasten ook een voordeel: “De grote meerwaarde van het Vaste Lasten Pakket is dat we verzekerden, nog voordat de financiële problemen beginnen, kunnen ondersteunen. Doordat de vaste lasten centraal geregeld worden krijgen zij meer overzicht en regelmaat en ervaren zij minder onzekerheid over hun financiële situatie. Dit leidt  onder meer tot minder stress en een betere gezondheid. Bovendien wordt het besteedbaar inkomen van de deelnemers vergroot door korting op de vaste lasten. Het Vaste Lasten Pakket draagt dus bij aan meer overzicht, rust en gezondheid maar ook aan het zo efficiënt mogelijk regelen van de vaste lasten.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgverzekeraars nemen deel aan Vaste Lasten Pakket
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!