Zorgaanbieders mét contract konden dit al sinds 14 april

Vanaf woensdag 22 april a.s. kunnen ook zorgaanbieders zonder zorgcontract (gefaseerd) een vooruitbetaling op de continuïteitsbijdrage aanvragen. Zorgaanbieders mét contract konden dit al sinds 14 april. Met de continuïteitsbijdrage willen zorgverzekeraars zorgaanbieders ondersteunen die in financiële problemen (dreigen te) komen door de coronacrisis.

Wie kan een vooruitbetaling aanvragen?
Zorgaanbieders in bepaalde branches die écht niet kunnen wachten tot mei omdat de financiële nood hoog is, kunnen (onder bepaalde voorwaarde) gefaseerd een vooruitbetaling aanvragen. Het gaat om zorgaanbieders die werkzaam zijn in de branches: eerstelijns laboratoria, mondzorg, kraamzorg, fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, wijkverpleging, zittend ziekenvervoer en zelfstandige behandelcentra in de medisch specialistische zorg.

Belangrijk: vraag alleen een vooruitbetaling aan als dat écht nodig is
Er wordt op dit moment hard gewerkt om het aanvraagproces voor zorgaanbieders zonder contract in te richten. Vanaf woensdag 22 april kunnen de aanvragen worden ingediend. De administratieve verwerking daarvan is complex en tijdrovend. Daarom vragen wij zorgaanbieders met klem om alleen een vooruitbetaling aan te vragen als dat echt niet anders kan. Alleen op die manier krijgen de zorgaanbieders die het écht nodig hebben op tijd hun vooruitbetaling.

De vooruitbetaling is niet een extra bedrag dat zorgaanbieders ontvangen naast de continuïteitsbijdrage. De vooruitbetaling is alleen een voorschot op de continuïteitsbijdrage. De continuïteitsbijdrage kan in mei worden aangevraagd. We vragen u daarop te wachten als dat enigszins mogelijk is.

Wanneer kan ik een vooruitbetaling aanvragen?
We willen de vooruitbetaling voor zorgaanbieders zonder contract graag in goede banen leiden. Daarom hebben we een fasering aangebracht. Vanaf de volgende data kunnen aanvragen worden ingediend:

  • vanaf 22 april voor fysiotherapie
  • vanaf  24 april voor mondzorg
  • vanaf 28 april voor de overige sectoren: kraamzorg, oefentherapie, ergotherapie, wijkverpleging, zittend ziekenvervoer en zelfstandige behandelcentra in de medisch specialistische zorg.

Hoe vraag ik een vooruitbetaling aan?
U kunt een vooruitbetaling aanvragen via het Zorginkoopportaal van VECOZO. Dit portaal vindt u op www.vecozo.nl. Om in te loggen, heeft u onder meer een geïnstalleerd persoonlijk VECOZO-certificaat nodig dat geautoriseerd is voor het Zorginkoopportaal.

Zorgaanbieders die nog niet aangesloten zijn bij VECOZO, moeten dit eerst regelen via https://www.vecozo.nl/diensten/aanmelden.

Nadat u bent ingelogd in het Zorginkoopportaal gaat u naar de Uitvraagmodule. Daar vindt u een aanvraagformulier. Dit vult u in en vervolgens bevestigt u de aanvraag. Dan is de aanvraag afgerond en VECOZO zorgt ervoor dat deze bij de zorgverzekeraars terechtkomt. Zij verwerken de aanvraag verder.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanvragen vooruitbetaling nu ook mogelijk voor zorgaanbieders zónder zorgcontract
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!