Het EVZ is gelanceerd tijdens het congres Green Deal Duurzame zorg op 10 oktober

Bent u op zoek naar kennis en informatie over de verduurzaming van zorggebouwen? Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) gaat zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, ondersteunen bij de verduurzamingsopgave voor CO2-reductiedoelstellingen uit het klimaatakkoord. Het EVZ is gelanceerd tijdens het congres Green Deal Duurzame zorg op 10 oktober.

Innovaties stimuleren in zorgbouw 
Onderzoeksinstituut TNO en Stichting Stimular zijn samen verantwoordelijk voor het programma van het expertisecentrum. Zij verzamelen, ontwikkelen en ontsluiten kennis en stimuleren innovaties in de zorgbouw. Onder andere met informatie over verschillende CO2-emissie reducerende maatregelen, het verzorgen van innovatieworkshops, het inrichten van een centrale vraagbaak en het initiëren van onderzoek. Daarnaast biedt het expertisecentrum ondersteuning bij het opstellen van routekaarten en biedt het een centraal punt met alle beschikbare en relevante informatie over CO2-emissiereductie in de zorg. 

Actief tot 2030 
Het expertisecentrum is onderdeel van het Kennis- en innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Dit platform is actief tot 2030, en is mede mogelijk gemaakt door de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De activiteiten van het EVZ is afgestemd op de behoefte van de zorgsector. Periodiek worden de activiteiten afgestemd met de zorgkoepels NFU, NVZ, ActiZ, GGZ Nederland en VGN. 
 
Geïnteresseerd in het verduurzamen van uw zorggebouw? Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg is te benaderen via www.dezorgduurzaam.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Expertisecentrum Verduurzaming Zorg gestart
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 11 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!