Het risico is te groot dat eventuele besmetting zal leiden tot uitval van zorgprofessionals

Vanwege de recente ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus (COVID-19)  heeft het bestuur van de Stichting Health Valley Netherlands besloten het Health Valley Event 2020 op 10, 11 en 12 maart in Nijmegen te annuleren. Het bestuur ziet het besluit als onvermijdelijk omdat het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals niet goed is te overzien. Daarbij voorziet het bestuur een flinke afname in de deelname aan het congres. Het besluit tot annulering is genomen na consultatie van diverse professionals in de zorgsector.

“Het risico is te groot dat eventuele besmetting zal leiden tot uitval van zorgprofessionals en overbelasting van lokale zorgsystemen, juist op een moment dat ze hard nodig zijn,’ aldus René Penning de Vries, bestuursvoorzitter van Health Valley.

Verantwoordelijkheid
Het Health Valley Event 2020 zou voor de twaalfde keer gehouden worden in Pathé Nijmegen. Dit jaar voor het eerst met een driedaags internationaal programma. Omdat veel bezoekers van het Health Valley Event werkzaam zijn in de zorgsector, voelt de organisatie een bijzondere verantwoordelijkheid en wil ze geen enkel risico nemen. Verdere berichten over de afhandeling van het Health Valley Event 2020 zullen volgen in de komende dagen.

Health Valley Event 2021
Health Valley heeft niet de intentie om het geplande event van 10, 11 en 12 maart 2020 te verplaatsen naar een andere periode dit jaar. Naar verwachting vindt de volgende editie van Health Valley Event plaats in maart 2021. Meer informatie hierover volgt de komende weken.

Het Health Valley Event
Het Health Valley Event is het grootste zorginnovatiecongres van Nederland. Er komen mensen uit zowel het bedrijfsleven, kennisinstellingen als overheden bij elkaar om te werken aan de gezondheid van nu en de zorg van morgen. Op het event staat het uitwisselen van kennis, maar ook het opdoen van inspiratie en vooral matchmaking centraal. Meer informatie hierover: www.healthvalleyevent.com.

Over Health Valley Netherlands
Health Valley Netherlands is het innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health. Bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden ontmoeten, verbinden en versterken elkaar via Health Valley. Door innovatie-, markt- en ondernemerskracht te bundelen, geven onze partners een onmiskenbare impuls aan de zorg. Het jaarlijkse Health Valley Event is een van de initiatieven om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Health Valley - Serge Beckers
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Health Valley Event geannuleerd vanwege recente ontwikkelingen coronavirus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 06 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!