Als je ziekte kunt voorkomen, betekent dat veel voor de kwaliteit van iemands leven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) constateert dat de mogelijkheden op het gebied van preventie nog onvoldoende worden benut. Daarom willen we hier de komende jaren aandacht en energie in steken. We gaan daarom in gesprek met zorgaanbieders, zorgkantoren, zorgverzekeraars en andere betrokkenen over preventie. We roepen deze partijen op om goede voorbeelden te delen. Ook zijn we benieuwd naar de knelpunten en belemmeringen om aan preventie te werken. Als je ziekte kunt voorkomen, betekent dat veel voor de kwaliteit van iemands leven. 

Zorgaanbieders kunnen bijvoorbeeld geïndiceerde preventie en zorggerelateerde preventie declareren. Wij hebben hiervoor bekostigingsmodellen, zorgprestaties, tarieven en betaaltitels gemaakt. Daarbinnen  is veel ruimte voor innovatie. Binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) kunnen zorgaanbieders, zorgkantoren en verzekeraars samen afspraken maken over preventie. De ontwikkelingen gaan snel. De regels en randvoorwaarden moeten voldoende meebewegen. Als partijen knelpunten ervaren willen we dat weten, zodat we hinderlijke regels waar nodig kunnen aanpassen of wegnemen. We willen met dit belangrijke onderwerp aan de slag!


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa: aan de slag met preventie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 nov 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!