Uit evaluatie blijkt dat zij dit aanbod van producten en activiteiten gemiddeld een 7,1 geven. 

Professionals zijn positief over de producten en activiteiten over het bevorderen van gezond gedrag van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Zij geven dit aanbod van producten en activiteiten gemiddeld een 7,1. Dit blijkt uit de evaluatie van het programma Gezond Leven (2014 -2018) dat is uitgevoerd door Bureau Bartels. Deze professionals - werkzaam bij GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , gemeente, thema-instituut en overige organisaties – beschouwen de interventiedatabase op Loketgezondleven.nl en de producten van Gezonde School als het meest waardevol voor hun vakgebied.

Stijging bezoek websites
Uit de evaluatie komt ook naar voren dat het websitebezoek op Loketgezondleven.nl, gezondeschool.nl en gezondekinderopvang.nl is gestegen. Dit wijst erop dat ook het bereik van de producten en activiteiten over gezond leven afgelopen jaren is gegroeid. De cijfers over online verkeer uit het jaarverslag Gezond Leven (2019) onderstrepen deze uitkomst; ook in 2019 bleef het aantal websitebezoekers toenemen. Het verkeer op de pagina’s van het programmaonderdeel Gezonde Gemeente op Loketgezondleven.nl is het hardst gestegen (+153,8%) tussen 2014 en 2018. 

Belangrijke rol GGD-professional
55% van de bevraagde professionals voor de evaluatie zijn werkzaam bij GGD’en (41%) en gemeenten (14%). Zij vormen samen de primaire doelgroep voor het programma Gezond Leven. Uit de evaluatie blijkt dat vooral de GGD-professionals worden bereikt met de producten en activiteiten. Van alle doelgroepen kennen zij deze het best en maken zij er het meest gebruik van. Uit het onderzoek blijkt ook dat gemeenten voor kennis en advies zich vaak direct richten tot de GGD’en. Hierdoor fungeren zij als intermediair tussen het RIVM en de gemeenten. Het is daardoor belangrijk dat GGD’en goed bekend zijn met de kennis en expertise die het RIVM ook op dit terrein biedt.

Programma Gezond Leven
Het programma Gezond Leven van het RIVM bestaat uit vier subprogramma’s: Gezonde School, Gezonde Kinderopvang, Loketgezondleven.nl en Gezonde Gemeente. Deze subprogramma’s delen met professionals kennis en praktische handvatten over het bevorderen van een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving in de wijk, op school en op de kinderopvang.

Zie ook
Evaluatie Gezond Leven (2014-2018)
E-magazine Gezond Leven (2019)
Loketgezondleven
Gezonde School
Gezonde Kinderopvang


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Professionals positief over programma Gezond Leven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 31 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!