Vanaf dinsdag 18 juli staat de nieuwe app ‘LCI-richtlijnen’ live in de AppStore en Google Play.

Alle informatie die nodig is voor een adequate infectieziektebestrijding overzichtelijk in één app. Vanaf nu kunnen professionals werkzaam in de gezondheidszorg snel en makkelijk LCI-Richtlijnen, LCI-Draaiboeken, quizzen en folders met publieksinformatie raadplegen.

De app is vooral voor artsen en verpleegkundigen van de afdeling infectieziektebestrijding van GGD’en. Maar ook voor andere zorgprofessionals, zoals huisartsen die in hun dagelijks leven te maken hebben met infectieziekten. Bij het ontwikkelen van de app zijn deze potentiële gebruikers betrokken waaronder GGD-artsen en verpleegkundigen, een dierenarts, huisarts, bedrijfsarts en arts-microbioloog.

De LCI-richtlijnen app is gratis te downloaden in de AppStore of Google Play als u een smartphone heeft met iOS vanaf versie 10.0 of Android vanaf 4.2. Heeft u een oudere versie of een Windowstoestel, gebruik dan de website  www.rivm.nl/richtlijnen

Snel en gebruiksvriendelijk

Met de gratis LCI-richtlijnen app speelt het RIVM in op de behoefte van haar gebruikers om de richtlijnen toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. ‘Zou dit mazelen kunnen zijn? Welke diagnostiek moet ik doen om dat te bevestigen? Moet ik dit al melden bij de GGD? Vragen in de huisartsenpraktijk waarop je snel het antwoord kunt vinden met deze app’, vertelt huisarts Lizzy Slok.


Door visuele elementen en een samenvatting bij iedere richtlijn, kan de gebruiker makkelijker en sneller de relevante informatie tot zich nemen. Ook zijn alle meldingsplichtige infectieziekten nu in één oogopslag te raadplegen. Informatie in de app kan eenvoudig per e-mail of social media gedeeld worden. Bijvoorbeeld folders. Deze kunnen vanaf nu direct door de professional naar de patiënt worden gestuurd. Zodat ook de patiënt na het gesprek de informatie direct kan nalezen.

Altijd actuele richtlijnen bij de hand

De landelijke LCI-richtlijnen zijn ‘levende richtlijnen’ die, waar nodig, snel moeten worden aangepast aan de actualiteit. Dat kan vanaf nu met de app.Om de app te raadplegen is het niet nodig om online te zijn. De app is gratis en ook offline kunnen professionals de richtlijnen lezen. De professional heeft de richtlijnen op deze manier altijd bij de hand.

Richtlijnen raadplegen op de website? Dat kan ook nog steeds. De website met richtlijnen is vernieuwd en visueel in lijn gebracht met de app. Raadplegen kan op: www.rivm.nl/richtlijnen

LCI -richtlijnen

De LCI-richtlijnen zijn belangrijke instrumenten voor het realiseren en handhaven van landelijk kwaliteitsbeleid op het gebied van de infectieziektebestrijding. De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) van het RIVM is verantwoordelijk voor ontwikkeling, onderhoud en implementatie van richtlijnen en draaiboeken.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!