De route biedt klanten van de zorgverzekeraar een laagdrempelige manier om effectieve hulp te ontvangen

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) werkt vanaf 1 juli 2020 met Coöperatie VGZ aan een schuldzorgenvrij Nederland. Samen met partners uit bedrijfsleven, overheid en schuldhulpverlening maakt de NSR schuldzorgen bespreekbaar en biedt zij mensen gepaste hulp. Met de aansluiting van VGZ weten steeds meer mensen met schuldzorgen de schuldhulproute te vinden.

De route biedt klanten van de zorgverzekeraar een laagdrempelige manier om effectieve hulp te ontvangen.  Met een anonieme test op Geldfit.nl krijgen zij snel inzicht in hun financiële situatie. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt de klant een gepast hulpaanbod, zoals tips, tools of een doorverwijzing naar hulpverlening bij een (lokale) instantie.

De Nederlandse Schuldhulproute helpt voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schulden. Zorgverzekeraars hebben daarin een belangrijke rol. Jojanneke Hendriks, Clusterleider ‘Moeite met betalen’ bij Coöperatie VGZ: “We hebben een grote en belangrijke rol in het bestrijden van schulden. Dit hebben we dan ook verankerd in onze MVO-strategie.” VGZ wijst klanten met een vergroot risico op betaalproblemen sinds 1 juli op de centrale route voor schuldpreventie of -hulp.

Met de aansluiting van VGZ vergroot de Nederlandse Schuldhulproute haar bereik. Martin Suithoff, directeur Geldfit en initiatiefnemer NSR: “Financiële gezondheid speelt een grote rol in het welzijn van mensen. Daarom slaan wij graag met VGZ de handen ineen om meer mensen met schuldzorgen te bereiken met effectieve hulp.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: VGZ werkt met Nederlandse Schuldhulproute aan voorkomen van betalingsachterstanden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 jul 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!