Pink Ribbon vraagt extra aandacht voor de naasten in de oktober borstkankermaand  

Er is te weinig ondersteuning voor naasten van borstkankerpatienten. Dat blijkt uit onderzoek (Onderzoek B-force) onder kinderen, partners, vrienden en collega’s van borstkankerpatiënten. Zij willen meer hulp om hun dierbare te ondersteunen. En, ook om zelf om te kunnen gaan met de ziekte en alle veranderingen en emoties die dit met zich meebrengt. Het aanbieden van deze ondersteuning door zorgverleners (o.a. huisarts en in het ziekenhuis) is zeer gering, het gebeurt maar bij 10% of minder. Daarom vraagt Pink Ribbon in de borstkankermaand (oktober) extra aandacht voor de omgeving van vrouwen met borstkanker.  

Activiteiten Pink Ribbon in de borstkankermaand 
Traditiegetrouw worden er bij de start van de borstkankermaand wereldwijd objecten roze uitgelicht. In Nederland is dat deze keer de Boeing 747 die in de tuin staat bij het Corendon Village Hotel in Amsterdam. Deze zal de gehele borstkankermaand roze kleuren. Daarnaast wordt net als voorgaande jaren de Pink Ribbon Armband waarvan de opbrengst aan borstkankeronderzoek besteed wordt. Door het hele land zijn er tal van acties van particulieren en bedrijven waarmee geld wordt opgehaald om borstkankeronderzoek te financieren. Kijk voor meer informatie op pinkribbon.nl.  
   
De cijfers in dit persbericht zijn afkomstig van B-force, de online vragentool van patiëntenvereniging Borstkankervereniging Nederland. De online vragenlijst is ingevuld door ruim 700 mensen. Meer informatie en resultaten kun je vinden op borstkanker.nl.   

Cijfers over borstkanker
Meer borstkankeronderzoek is nog steeds hard nodig. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen. Hoewel de overlevingskansen steeds beter worden, overlijden er jaarlijks nog ruim 3.000 vrouwen aan de gevolgen van de ziekte. Ook mannen kunnen de diagnose borstkanker krijgen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Pink Ribbon / Schipper
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Pink Ribbon
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ruim de helft van de naasten krijgt geen ondersteuning aangeboden als een dierbare borstkanker krijgt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 29 sep 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!