Fototentoonstelling bij Sportcampus tot en met zondag 13 juni voor iedereen toegankelijk

Vanaf 2 juni is buiten bij Sportcampus Zuiderpark een fototentoonstelling te bezoeken over de Special Olympics Nationale Spelen die van 11 t/m 13 juni in Den Haag plaatsvinden. De tentoonstelling werd vanmiddag officieel geopend door G-sporter en ambassadeur Ricardo Egges en wethouder Sport Hilbert Bredemeijer. De tentoonstelling vertelt het verhaal, de geschiedenis en de filosofie van de Special Olympics, Special Olympics Nederland en Nationale Spelen in Den Haag en zet daarmee sporters met een verstandelijke beperking in de spotlights. De fototentoonstelling is tot en met zondag 13 juni gratis te bezoeken. 

Sporten verbindt
De opening van de tentoonstelling vond plaats met een letterlijke kick-off door wethouder Sport Hilbert Bredemeijer en G-sporter en ambassadeur Ricardo Egges. Bredemeijer: "Sporten verbindt mensen. Of je een verstandelijke beperking hebt of niet: iedereen doet mee. Met deze tentoonstelling bij de mooie Sportcampus in het Zuiderpark zorgen we voor verbinding en laten we aan de stad zien wat de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag zo bijzonder maakt."

Met de fototentoonstelling wil Special Olympics Nationale Spelen Den Haag zorgen voor meer bekendheid rondom Special Olympics, meer betrokkenheid, een positievere beeldvorming rondom mensen met een verstandelijke beperking en meer (sportief) contact tussen Hagenaars met en zonder verstandelijke beperking.  

Aangepast sportfeest
De stad had vorig jaar juni al het toneel moeten zijn voor ruim 2.000 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking, maar dat kon in verband met corona geen doorgang vinden. De afgelasting betekende een enorme teleurstelling voor iedereen die bij het evenement betrokken is. Dat gold met name voor de deelnemers met een verstandelijke beperking die zich allemaal verheugd hadden op een onvergetelijk weekend in Den Haag. Special Olympics Nationale Spelen vindt dit jaar in verband met corona in aangepaste vorm plaats van 11 juni tot en met 13 juni. De tentoonstelling zal ook tot die tijd gratis en coronaproof te bezoeken zijn. 

Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Voor de editie 2020 stonden ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders ingeschreven. Drie dagen lang zou de Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties het decor zijn van wedstrijden in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 vindt dit jaar echter in aangepaste vorm plaats: van 11, 12, 13 juni 2021 zullen de aanwezige sporters fysiek trainingen volgen in 13 takken van sport. Ook is er een digitaal programma voor de thuisblijvers. De opening vindt digitaal plaats op vrijdagavond 11 juni om 19.30 uur vanuit de Sportcampus. Op zondag 13 juni om 17.00 uur wordt het sportfeest afgesloten met een ceremonie, waarbij wordt teruggeblikt op het hele weekend. Beide momenten zijn online en via TV West en Den Haag TV te volgen. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics2021.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Tess van der Zwet
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Tess van der Zwet
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tentoonstelling Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag officieel geopend
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!