Deelnemers van de Monitor biologische geneesmiddelen zijn gevraagd naar hun ervaringen

Mensen die meededen met de Monitor biologische geneesmiddelen ervaren het nuttig om mee te doen en vinden deelname niet belastend.

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar bijwerkingen vanuit het perspectief van patiënten om meer inzicht te krijgen in de ervaringen van patiënten met geneesmiddelen. Maar er is nog niet veel bekend over hoe patiënten het vinden om mee te doen aan dit soort onderzoeken.

Deelnemers van de Monitor biologische geneesmiddelen zijn gevraagd naar hun ervaringen. Naast positieve ervaringen zijn er ook punten naar voren gekomen waarmee wij toekomstige onderzoeken nog beter kunnen afstemmen op de deelnemers.

Zo werd aangeraden om de vragenlijsten gelijk te laten lopen aan het toedieningsschema van het biologisch medicijn, of aan de controles in het ziekenhuis. Ook zouden de vragenlijsten korter moeten zijn als iemand geen bijwerkingen heeft of als de situatie vergeleken met de vorige vragenlijst gelijk gebleven is. Daarnaast wilden sommige deelnemers de vragenlijsten delen met hun medisch specialist of apotheker.

In de Monitor biologische geneesmiddelen werden volwassenen met een auto-immuunziekte (zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en psoriasis) gevolgd die hiervoor een biologisch medicijn gebruikten.

Lees hier (in het Engels) meer over dit onderzoek


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Positieve ervaringen met de Monitor biologische geneesmiddelen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 13 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!