De meldingen gaan over ongeveer 20,4 miljoen gegeven vaccins

Deze update gaat over alle binnengekomen meldingen van vermoede bijwerkingen die door deskundigen bekeken zijn tot en met 1 augustus 2021. Tot nu zijn dat 112.677 meldingen met 591.589 vermoede bijwerkingen. De meldingen gaan over ongeveer 20,4 miljoen gegeven vaccins.

Vooral bekende bijwerkingen
Het gaat in de meldingen vooral om bekende, te verwachten bijwerkingen zoals hoofdpijn, je niet lekker voelen, vermoeidheid en spierpijn.

Trombose met een laag aantal bloedplaatjes
Lareb ontving tot nu toe 33 meldingen bij het AstraZeneca vaccin en 7 meldingen bij het Janssen vaccin waarin sprake was van een combinatie van trombose en een laag aantal bloedplaatjes. In 21 meldingen (waarvan 18 bij het AstraZeneca en 3 bij het Janssen vaccin) is het vrijwel zeker dat het om de zeldzame bijwerking gaat. De klachten traden op binnen 1 dag tot 1 maand na vaccinatie. Bij 18 meldingen ging het om de eerste coronavaccinatie en bij 3 meldingen om de tweede vaccinatie.

Zie hier de volledige update.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Update meldingen bijwerkingen coronavaccins
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!