De lijn zal vanaf maandag 13 december iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar zijn

De Vaccinatie Twijfeltelefoon schaalt wegens het enorme succes op en wordt een landelijke telefoonlijn. De universitaire ziekenhuizen in Utrecht, Amsterdam, Maastricht en ook het Radboudumc in Nijmegen slaan de handen ineen en sluiten zich aan bij dit initiatief.

De lijn zal vanaf maandag 13 december iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar zijn. Omdat de lijn nu een landelijke telefoonlijn wordt, is er een nieuw nummer in het leven geroepen: 088-7555777.

Daarnaast krijgt de Twijfeltelefoon een eigen website (www.twijfeltelefoon.nl) waar informatie en antwoorden staan op de meest gestelde vragen over de coronavaccins.

Vragen
De meeste mensen die zich niet laten vaccineren, hebben vragen over de veiligheid van het vaccin in relatie tot hun persoonlijke gezondheid of aandoening. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn, mensen met een auto-immuunziekte of mensen met ernstige allergieën.

De Vaccinatie Twijfeltelefoon is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en graag medisch advies wil hebben. Deze lijn blijkt een doorslaand succes en wordt gemiddeld door 600 mensen per dag gebeld. Mensen hebben klaarblijkelijk behoefte aan medisch advies omtrent het coronavaccin.

'Onzekerheid wegnemen'
Intensivist Hugo Touw (Radboudumc): 'Het helpt om bij onzekerheden over de vaccinatie een medicus te spreken. Een belletje naar de Twijfeltelefoon kan veel van die onzekerheid wegnemen tijdens een gesprek waarbij alle tijd genomen wordt om vragen te beantwoorden. Hierdoor krijgen mensen een volledig beeld van de voor- en nadelen van een vaccinatie. Ze kunnen dan de voor hen juiste beslissing nemen en hoeven niet alleen af te gaan op de wisselende berichten op social media.'  


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: De Vaccinatie Twijfeltelefoon wordt wegens groot succes landelijke telefoonlijn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 10 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!