De ZorgkaartNederland Top bestaat ieder jaar uit een top 10 van best gewaardeerde instelling per zorgsector

Op de eerste dinsdag van december maakt ZorgkaartNederland traditiegetrouw de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Deze populaire zorginstellingen zijn te vinden in maar liefst tien van de twaalf Nederlandse provincies.

Aan de hand van de waarderingen tussen 1 januari en 1 november 2021 heeft zorgwebsite ZorgkaartNederland ook dit jaar weer uitgerekend welke zorginstellingen er op ZorgkaartNederland het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten. De provincies waar veel mensen wonen, doen het altijd goed. Maar opvallend was de populariteit van sommige zorginstellingen in de provincies Flevoland, Limburg, Utrecht en Overijssel.

Vijf sectoren in plaats van vier
De ZorgkaartNederland Top bestaat ieder jaar uit een top 10 van best gewaardeerde instelling per zorgsector. Dit jaar heeft ZorgkaartNederland de vijfde zorgsector fysiotherapiepraktijken toegevoegd aan het rijtje van verpleeghuizen, wijkverpleging, ziekenhuizen en klinieken.

Die instellingen staan onderaan dit bericht, in willekeurige volgorde (er is geen nummer 1 en nummer 10) en zijn door heel Nederland te vinden. Er zijn immers vijf top 10-lijstjes en in alle vijf de lijstjes staan zes of zeven verschillende provincies vertegenwoordigd.

Het betreft ook niet steeds dezelfde zes of zeven provincies. Over alle lijstjes heen bekeken, staat in tien van de twaalf Nederlandse provincies een zorginstelling die in minimaal één van de vijf lijstjes van de Top 2021 voorkomen. Alleen in Zeeland en Drenthe zijn geen hoofdvestigingen van best gewaardeerde zorgorganisaties te vinden.

Limburg, Utrecht en Overijssel opvallend goed
In de provincies met de meeste inwoners staan de meeste zorginstellingen met hoge waarderingen. In Noord-Holland staan bijvoorbeeld 10 van de in totaal 50 best gewaardeerde zorginstellingen, zoals het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. En in Zuid-Holland 8 van de 50. Bovendien zijn voor alle vijf de sectoren in Noord-Holland zorginstellingen te vinden die in de Top 2021 voorkomen.

Maar een hoog inwoneraantal is geen voorwaarde. In Limburg (1,1 miljoen inwoners), Utrecht (1,4 mln.) en Overijssel (1,2 mln.) hebben immers meer zorginstellingen met goede cijfers hun hoofdkantoor, dan in Noord-Brabant en Gelderland, waar per provincie meer mensen wonen (resp. 2,9 mln. en 2,1 mln.).

Flevoland
De provincie Flevoland heeft na Zeeland het laagste inwonersaantal (423.021), maar telt desondanks twee zorginstellingen die bij de 50 best gewaardeerde horen: het Flevoziekenhuis in Almere en HartKliniek in Lelystad. Flevoland laat naast Zeeland ook de provincies Groningen en Friesland achter zich, die met ‘Fysiosportief fysiotherapie’ (Groningen) en ziekenhuis ‘Tjongerschans’ (Friesland) beide één Zorgkaart Top-instelling herbergen.

Bekijk hier de Top2021

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: ZorgkaartNederland
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : ZorgkaartNederland
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.patientenfederatie.nl/actueel/nieuws/dit-is-de-zorgkaartnederland-top-2021
Originele titel: Dit is de ZorgkaartNederland Top 2021
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-01-09

Relevante artikelen ...

Derde vaccin voor 60-plussers en bewoners zorginstellingen Om een toename van ernstige ziekte voor te zijn, adviseert de raad de minister van VWS om nu wel te starten met een boosteraanbod De Gezondheidsraad ... Anders Tue, 02 Nov 2021, 14:27:57
60-plussers krijgen een herhalingsoproep voor coronavaccinatie De vaccinatiebereidheid onder Nederlanders is de afgelopen maanden fors gestegen Vanaf aanstaande zaterdag krijgen 60-plussers die nog niet zijn geva... Anders Tue, 01 Jun 2021, 15:10:26
Grote uitbreiding en verspreiding van digitale zorg Draagvlak voor digitale zorginitiatieven bij zorgaanbieders en patiënten nemen flink toe De zorg in Nederland staat sinds de corona-uitbraak nog meer... Anders Thu, 14 Jan 2021, 21:18:00
Genoeg voorraad medische hulpmiddelen stelt Landelijk Consortium Hulpmiddelen Commerciële belangen werden opzij gezet, er is schouder aan schouder gewerkt Coronacrisis bevestigt dat goede barcodering écht nodig isIn acht dagen ... Anders Tue, 13 Oct 2020, 17:50:39
Gezichtsschild gaat in massaproductie Het Radboudumc heeft een gezichtsschild (faceshield) ontwikkeld Vanwege het tekort aan beschermende hulpmiddelen heeft het Radboudumc een gezichtss... Anders Thu, 23 Apr 2020, 05:00:44
MartiniPlaza verzamelpunt voor medische hulpmiddelen De afgelopen dagen melden zich steeds meer mensen en bedrijven die ziekenhuizen en andere zorginstellingen medische hulpmiddelen aanbieden Alle zor... Anders Mon, 23 Mar 2020, 13:15:09