Voor veel mensen met een gehoorbeperking of een spraakbeperking biedt deze app uitkomst

Afgelopen week lanceerde de Politie de nieuwe 112NL-app. Met deze app kunnen mensen in geval van nood de meldkamer per chat bereiken. Voor veel mensen met een gehoorbeperking of een spraakbeperking biedt deze app uitkomst.

De app is een van de wensen van de 112-Alliantie voor een voor iedereen toegankelijk en bereikbaar noodnummer.

De app is beschikbaar voor Apple-telefoons vanaf iOS versie 14 en voor Android vanaf versie 6. De app kan niet gebruikt worden op een Windows Phone. Voor zeer slechthorende en dove mensen werkt de chatfunctie van de app nog niet goed op bepaalde smartphones, zoals de Galaxy S8 en S9. Lees hier meer over bij de Veelgestelde Vragen over de 112NL-app. (zie vraag 22)

De 112NL app wordt verder ontwikkeld om deze ook betrouwbaar toegankelijk te maken voor doven en zwaar slechthorenden. Ieder(in), Dovenschap en de andere organisaties van de 112-Alliantie blijven met ervaringsdeskundigen betrokken bij de doorontwikkeling.

De 112-Alliantie bestaat uit: Ieder(in), Stichting Hoormij.NVVS, Dovenschap, Patiëntenvereniging Hoofd-Hals, Stichting Support Stotteren, SH-Jong, Nederlandse Dove Jongeren, Oogvereniging, Divers Doof en ISAAC-NF.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: lancering 112-app
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 22 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!