Voor veel mensen met een gehoorbeperking of een spraakbeperking biedt deze app uitkomst

Afgelopen week lanceerde de Politie de nieuwe 112NL-app. Met deze app kunnen mensen in geval van nood de meldkamer per chat bereiken. Voor veel mensen met een gehoorbeperking of een spraakbeperking biedt deze app uitkomst.

De app is een van de wensen van de 112-Alliantie voor een voor iedereen toegankelijk en bereikbaar noodnummer.

De app is beschikbaar voor Apple-telefoons vanaf iOS versie 14 en voor Android vanaf versie 6. De app kan niet gebruikt worden op een Windows Phone. Voor zeer slechthorende en dove mensen werkt de chatfunctie van de app nog niet goed op bepaalde smartphones, zoals de Galaxy S8 en S9. Lees hier meer over bij de Veelgestelde Vragen over de 112NL-app. (zie vraag 22)

De 112NL app wordt verder ontwikkeld om deze ook betrouwbaar toegankelijk te maken voor doven en zwaar slechthorenden. Ieder(in), Dovenschap en de andere organisaties van de 112-Alliantie blijven met ervaringsdeskundigen betrokken bij de doorontwikkeling.

De 112-Alliantie bestaat uit: Ieder(in), Stichting Hoormij.NVVS, Dovenschap, Patiëntenvereniging Hoofd-Hals, Stichting Support Stotteren, SH-Jong, Nederlandse Dove Jongeren, Oogvereniging, Divers Doof en ISAAC-NF.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
Wat is de URL bij deze bron?: https://iederin.nl/in-de-media-lancering-112-app/
Originele titel: lancering 112-app
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-01-22


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com