U kunt het Nationale Zorgnummer bellen of mailen met allerlei vragen over zorg en/of ondersteuning

Met vragen over zorg of ondersteuning belt of mailt u natuurlijk het Nationale Zorgnummer. Vanaf woensdag 28 februari kunt u daarvoor ook een app gebruiken. Patiëntenfederatie Nederland, MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Ieder(in) lanceerden woensdag 28 februari de Nationale Zorgnummer app.

Via deze app hebben mensen de hulplijn van deze drie organisaties altijd binnen handbereik. De app is op dit moment alleen te krijgen in de Play Store voor Android apparaten. Bij succes wordt de app geschikt gemaakt voor de Apple Store.

De app moet er voor zorgen dat mensen niet lang rond blijven lopen met vragen of zorgen. Met één druk op de knop kunnen ze in de app het Nationale Zorgnummer (20 cent per gesprek) bellen of e-mailen. Of zelf antwoorden zoeken in de Kennisbank of op de website.

Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- én meldlijn van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland. Het Nationale Zorgnummer-team beantwoordt vragen over bijvoorbeeld uw behandeling, uitkeringen, wonen, vervoer, onderwijs, inkomen en rechtsbescherming. Het team is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur te bereiken. De Kennisbank en website zijn altijd toegankelijk.

Download hier de app 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Nu in de Play Store: gratis Nationale Zorgnummer app
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 28 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!