Het project loopt 6 jaar en wordt gefinancierd door de NWO call KIC Leefstijl en Leefomgeving

Het project Our Smart family Buddy van hoogleraar periconceptie-epidemiologie Régine Steegers-Theunissen van het Erasmus MC ontvangt bijna 3,5 miljoen euro subsidie van NWO. Het doel is een interactief digitaal platform te ontwikkelen voor jonge kwetsbare gezinnen die kampen met moeilijke omstandigheden en een suboptimale leefstijl.

Met de IBuddy willen prof. Régine Steegers-Theunissen en senior onderzoeker dr. Lenie van Rossem van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie jonge kwetsbare gezinnen in Rotterdam Zuid op maat ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Doordat het programma te volgen is middels een app hopen ze dat de zorg voor deze doelgroep toegankelijker wordt.

De Buddy wordt ontwikkeld met zogenaamde ‘fieldlab’ methodologie zoals ‘learning communities’. Daarnaast nemen experts en organisaties waar de gezinnen mee te maken hebben zoals scholen, consultatiebureaus, overheden en zorgverzekeraars aan dit project deel.

Bijdragen aan betere gezondheid
Het doel van het project is een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid door een gezondere leefstijl, het verkleinen van sociale ongelijkheden en het verlagen van de kosten in de (maatschappelijke) gezondheidszorg. Het project loopt 6 jaar en wordt gefinancierd door de NWO call KIC Leefstijl en Leefomgeving.

Steegers-Theunissen en Van Rossem zijn erg verheugd met de subsidietoekenning: ‘Dit project biedt ons de kans om samen met de doelgroep en een brede samenwerking tussen verschillende academische en niet-academische disciplines, echt het verschil te gaan maken om de (gezondsheids)omstandigheden te verbeteren bij jonge gezinnen in achterstandswijken.’

Consortium
Aan het projecten werken mee: Erasmus MC, LUMC, DRIFT/EUR, TU Delft, Ortec, RIVM, Nederlands Voedingscentrum, NCJ, KindeRdam, MBO Zadkine, Innovation Quarters, Diabetesfonds, TJIP, Resilient Delta, Maasstad Ziekenhuis, TNO, Improve, Gemeente Rotterdam, KNOV, Rotterdam school of management, Medical Delta, Trimbosinstituut, Somnox, Garage2020, VGZ, Hogeschool Rotterdam, Zilveren Kruis, Pharos, OGD, &Ranj, Muzus, Peercode.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / Miriam Heijenga
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
Wat is de URL bij deze bron?: https://amazingerasmusmc.nl/maatschappelijke-gezondheidszorg/bijna-35-miljoen-euro-voor-ondersteuning-kwetsbare-jonge-gezinnen/
Originele titel: Bijna 3,5 miljoen euro voor ondersteuning kwetsbare jonge gezinnen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
Datum: 2022-03-10


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com