Sinds januari 2022 zijn eisen van kracht voor de zorg tijdens evenementen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) start binnenkort met het toezicht op de zorg tijdens evenementen als sportwedstrijden, festivals of concerten. Zorgverleners bieden daar bijvoorbeeld eerste hulp bij ongelukken, maar ook verpleegkundige zorg, medische zorg en specialistische spoedzorg.

Sinds januari 2022 zijn eisen van kracht voor de zorg tijdens evenementen. Bij het opstellen daarvan waren organisaties betrokken die zich bezighouden met de zorg op evenementen. Bijvoorbeeld GGD’en, EHBO-verenigingen, de ambulancezorg en andere belangrijke organisaties in de evenementenzorg. Ook medische beroepsverenigingen hebben eraan meegewerkt. De eisen zijn vastgelegd in de ‘veldnorm evenementenzorg’.

Toezicht inspectie
De inspectie gaat tijdens evenementen kijken of de zorgaanbieders aan de eisen voldoen. Tijdens de bezoeken kijkt de inspectie bijvoorbeeld naar de deskundigheid, bevoegdheid en bekwaamheid van de eerstehulpverleners en zorgprofessionals en naar de inrichting, de veiligheid en de hygiëne van de hulpposten. Dit toezicht is in het begin vooral stimulerend bedoeld; om waar dat nodig is de kwaliteit van de evenementenzorg te verhogen. Rapporten over toezichtbezoeken komen op de website van de IGJ.

Publicaties
Toetsingskader Toezicht kwaliteit van evenementenzorg


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Inspectie gaat toezicht houden op zorg bij evenementen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!