Ferrero werkt samen met de Europese voedselautoriteiten aan een onderzoek

De Nederlandse- Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om een aantal chocoladeproducten van Ferrero zoals Kindersurprise niet te eten. Ferrero heeft vanochtend de NVWA laten weten dat producten uit een fabriek in Aarlen in België ook zijn geleverd in Nederland. Deze producten zijn mogelijk gerelateerd aan gerapporteerde gevallen van salmonella in Europa. Dat wordt nog onderzocht in Europa en Nederland.

Partijen
Het gaat volgens Ferrero om de volgende partijen: terugroeping Ferrero producten 

Ferrero
Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van het voedsel dat zij produceren. Ferrero werkt samen met de Europese voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella. Via de fabrikant heeft op dit moment de NVWA geen klachten van consumenten uit Nederland ontvangen. Ferrero heeft de NVWA ook bericht dat geen van de Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief zijn getest op salmonella. Desondanks adviseert het bedrijf consumenten de producten uit voorzorg niet te eten.

Onderzoek
De NVWA ziet er op toe dat afnemers van deze producten in Nederland de producten uit de handel halen. De Belgische autoriteiten zien toe op de situatie bij de Belgische fabriek.

Salmonella
Salmonella kan voorkomen in verschillende levensmiddelen, meestal in vlees. Maar kan ook via chocolade ziekte veroorzaken. Meestal zijn de klachten mild. Of in Nederland salmonella-infecties zijn ontstaan door de bewuste producten, is niet duidelijk. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft twee meldingen gekregen over jonge kinderen die in februari ziek waren geworden door de salmonellabacterie. Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om dezelfde stam als bij uitbraken elders in Europa, maar het is onbekend wat de kinderen hebben gegeten.

Meer informatie
Voor terugbetaling of informatie over de producten van Ferrero kunnen consumenten contact opnemen met de consumentenservice van Ferrero via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0800 21042.

Consumenten en bedrijven kunnen voor verdere vragen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVWA
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVWA
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NVWA waarschuwt voor enkele chocoladeproducten van Ferrero
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 06 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!