Nieuwe FluCov Dashboard: doorlopend actueel inzicht in de circulatie van influenza en COVID-19 in 22 landen wereldwijd

De opkomst van SARS-CoV-2 in 2019 heeft een grote impact op de wereldwijde circulatie van respiratoire virussen, waaronder influenza. Om de impact van SARS-CoV-2 op de influenza-activiteit te doorgronden biedt het nieuwe FluCov Dashboard, gelanceerd door Nivel, een duidelijk beeld van de huidige en voorbije circulatie (vanaf 2019) van beide virussen, in een groot aantal landen (22) verspreid over de hele wereld.

Op deze manier presenteren we belangrijke gegevens voor het ontwikkelen van preventieve strategieën en bieden we handvatten om de volksgezondheid op nationaal én mondiaal niveau te verbeteren.

Inzicht in de impact van corona op griep
Doorlopend worden real-time surveillancegegevens over SARS-CoV-2 en influenzavirussen gedownload. Met deze gegevens maken we elke week een brede representatieve steekproef op het voorkomen van corona en griep in 22 landen. De resultaten kunnen in termen van geografie en ontwikkelingsniveau worden geanalyseerd en lenen zich voor het bestuderen van de impact van corona op griep. Het FluCov Dashboard vindt u op de internationale Nivel-website.

Real-time data ter ondersteuning van preventie- en bestrijdingsmaatregelen
De inzichten in de actuele circulatie van de twee virussen in 22 landen kunnen in termen van geografie en ontwikkelingsniveau worden geanalyseerd. Ook kunnen beleid ondersteunen gericht op preventie of bestrijding van (toename van) virusactiviteit.

Over het FluCov-project
Het project wordt gefinancierd door Sanofi, via een samenwerkingsovereenkomst met het Nivel. FluCov heeft drie doelstellingen: 1) de impact van de SARS-CoV-2-pandemie op griepactiviteit documenteren en erover communiceren; 2) maatregelen ter preventie en bestrijding van griep (bijvoorbeeld vaccinatie) in de komende jaren documenteren en erover communiceren ; 3) scenario's voor griepactiviteit op het zuidelijk halfrond (winter 2022) en noordelijk halfrond (winter 2022/23) modelleren en delen.

Het FluCov Dashboard is een van de ‘deliverables’ van het FluCoV-project, naast Epi-Bulletins, onderzoeksresultaten, samenvattingen en rapporten. Deze zijn allemaal toegankelijk via de internationale Nivel FluCov-projectsite.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Nivel
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Nivel
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuwe FluCov Dashboard: doorlopend actueel inzicht in de circulatie van influenza en COVID-19 in 22 landen wereldwijd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 12 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!