Philips en PSV slaan daarom de handen ineen om bloeddonors te zoeken in de regio voor bloedbank Sanquin

Een op de vier mensen heeft ooit donorbloed nodig om te genezen of zelfs in leven te blijven. Door vergrijzing van de groep bloeddonors dreigt er een tekort. Philips en PSV slaan daarom de handen ineen om bloeddonors te zoeken in de regio voor bloedbank Sanquin. 

Sylvia van Es (President Philips Nederland) en Marcel Brands (Algemeen directeur PSV) trapten vandaag de campagne af in het centrum van Eindhoven. Zij ondergingen in de mobiele afname locatie symbolisch een bloedgroeptest; de eerste stap om bloed- of plasmadonor te kunnen worden, onder begeleiding van Daphne Thijssen-Timmer (Directeur Bloedbank Sanquin) en Ivo van Schaik (CEO Sanquin Bloedvoorziening).

Levens redden
"Talloze patiënten in Nederland hebben bloed nodig, bijvoorbeeld tijdens de behandeling van kanker of na een verkeersongeluk. Ook stijgt de vraag naar bloed- en geneesmiddelen die uit deze donaties worden bereid. Patiënten rekenen op deze geneesmiddelen om hun leven te draaglijker te maken of zelfs te redden", benadrukt Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank van Sanquin. "Daarom is het zo belangrijk om meer donors te vinden die bereid zijn om plasma of bloed te doneren. Dankzij deze bijzondere inzet van Philips en PSV hopen we meer Brabanders en Nederlanders te vinden die bereid zijn om donor te worden. Zij krijgen er inzicht in hun eigen gezondheid voor terug, dankzij onze controles voor bloedveiligheid."

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Sylvia van Es, President Philips Nederland, vindt het belangrijk dat Philips ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt: "We hebben al langere tijd een samenwerking met Sanquin, waarbij we onze medewerkers oproepen onder werktijd bloed te doneren. Dat past bij ons gezondheidstechnologiebedrijf met roots in Eindhoven. Vanwege het naderende tekort aan donors, breiden we nu samen met PSV de zoektocht uit naar nieuwe donors in de gehele regio. Zo maken we samen nog meer impact."

Voetbaloverstijgende impact
Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is trots op het gezamenlijke initiatief: "PSV en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen willen we graag voetbaloverstijgende impact maken in de regio. Dat is de kracht van onze samenwerking. Het is bijzonder om te zien dat vervolgens veel bekenden zich achter ons initiatief scharen en zich aan deze campagne hebben verbonden."

Online en offline campagne
De bijzondere wervingscampagne is drie maanden grotendeels online zichtbaar. Bekende gezichten zoals Guus Hiddink, John van den Heuvel, Ruud van Nistelrooij, Eveline Wu, Ronald Koeman, Luuk de Jong, Esmee Brugts en Jeroen Dijsselbloem scharen zich achter deze maatschappelijke missie voor meer donors.

Daarnaast wordt een truck ingezet, samen met promotieteams van Sanquin en Philips-medewerkers. De truck zal regelmatig te zien zijn in de regio en rondom thuiswedstrijden van PSV. Op 21 januari, voorafgaand aan PSV – Vitesse, kunnen fans bij het Philips Stadion een bloedgroeptest laten afnemen. De truck is aanwezig bij minimaal twee andere thuiswedstrijden van PSV en bezoekt locaties van Philips in Best en Drachten.

Donors kunnen zich aanmelden op Philips.nl/bloedverwanten.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Philips
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Philips
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.philips.nl/a-w/about/milieu-maatschappij-governance-esg/bloedverwanten
Originele titel: Philips en PSV starten actie tegen dreigend bloeddonortekort voor Sanquin
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2023-01-19


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com