Pleegzorg Nederland legt de nadruk op diversiteit van pleegzorg

De instroom van nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Jaarlijks zijn 3.500 nieuwe pleegouders nodig; in 2018 was er een tekort van bijna duizend nieuwe pleegouders. In de wervingscampagne Open je wereld, die op 30 oktober begon, legt Pleegzorg Nederland de nadruk op diversiteit van pleegzorg.

Door het gebrek aan potentiële pleeggezinnen wordt het moeilijker om een goede match te maken tussen pleegkind en pleeggezin. De campagne benadrukt dat een pleeggezin niet per definitie een traditioneel gezin is met een man en een vrouw aan het hoofd. Ook alleenstaande ouders en homostellen kunnen pleegzorg bieden, en pleegzorg is ook in deeltijd mogelijk.

Op 30 oktober begon ook de Week van de Pleegzorg. Tijdens de week worden in het hele land activiteiten georganiseerd als bedankje voor pleeggezinnen. Ook zijn er netwerkbijeenkomsten voor pleeggezinnen en informatiebijeenkomsten voor potentiële pleeggezinnen.

Het is goed dat de campagne de mogelijkheid van deeltijdpleegzorg benadrukt, vindt Els Mourits, medewerker van het Nederlands Jeugdinstituut. Daarnaast kan volgens haar ook kindgericht werven veel opleveren. 'Dan ga je voor specifieke kinderen in hun brede netwerk op zoek naar gezinnen die iets voor hen willen betekenen. Bijvoorbeeld via de vrienden van het kind, de school, de sportclub of de geloofsgemeenschap. Daar is nog veel winst te behalen.'

Meer informatie
Bericht Pleegzorg Nederland
Campagne Open je wereld.nu
NJi-dossier Pleegzorg: Selectie
NJi-publicatie Ruimte voor jeugdhulp in gezinsvormen


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NJI
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Campagne benadrukt diversiteit van pleegzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 31 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!