Dit blijkt uit het vragenlijstonderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb onder 27.540 gevaccineerden

Vrouwen hebben ongeveer een twee keer hogere kans op een bijwerking na coronavaccinatie in vergelijking met mannen. Dit verschil was het grootst na de eerste prik en voor de klachten misselijkheid en ontsteking op de injectieplaats.

Dit blijkt uit het vragenlijstonderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb onder 27.540 gevaccineerden. Van de deelnemers was 38,5% man en 62,5% vrouw. De mogelijke bijwerkingen na de coronavaccinatie werden bijgehouden voor een periode van zes maanden.

In het onderzoek is ook is gekeken naar de duur en belasting van klachten na deze vaccinatie. Het herstel van klachten duurde bij vrouwen iets langer dan bij mannen. Vrouwen gaven aan ook wat meer last van de klachten te hebben na vaccinatie dan mannen. Deze verschillen waren echter klein.

Lees hier meer in dit artikel in Frontiers in Immunology (in het Engels).

Bron: Lareb

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-02-07


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com