Lareb doet elk jaar aanvullend onderzoek naar bijwerkingen van het griep – en pneumokokkenvaccin

Momenteel worden de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties gegeven. Bij Bijwerkingencentrum Lareb kunnen bijwerkingen na deze vaccinaties gemeld worden. Daarnaast doet Lareb elk jaar ook aanvullend onderzoek naar bijwerkingen van het griep – en pneumokokkenvaccin. U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek.

Met dit vragenlijstonderzoek wordt informatie verzameld over het optreden van bijwerkingen en het beloop hiervan. Door het monitoren van het optreden van eventuele klachten kunnen we mensen in de toekomst beter informeren over de bijwerkingen na de griepprik of de pneumokokkenvaccinatie. Bekijk hier het jaarrapport met meldingen van bijwerkingen na de griep- en pneumokokkenvaccinatie van 2021/2022.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?
Iedereen die de griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie krijgt of net gehad heeft kan zich tot en met zes dagen na vaccinatie aanmelden voor dit onderzoek. Ook als u geen klachten heeft gehad na de vaccinatie kunt u mee doen.

Wat houdt deelname in?
Bij deelname ontvangt u vier keer een online vragenlijst, verspreid over een periode van 30 dagen. De vragen gaan over uw gezondheid, het optreden van eventuele klachten na de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie en hoe lang de klachten duren.

Doe mee en meld u aan!
Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.vaccinmonitor.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Onderzoek griep- en pneumokokkenvaccins
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 28 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!