Patiëntenfederatie Nederland is partner van de eHealthweek en zet in deze week patiëntenparticipatie in eHealth centraal

Van 20 tot en met 26 januari 2018 organiseren het ministerie van VWS en ECP l Platform voor de Informatie Samenleving, de eHealthweek. Het doel van deze week is zoveel mogelijk mensen bewust maken van de mogelijkheden van eHealth. Allerlei zorginstellingen, bedrijven, patiëntenorganisaties, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen en overheden organiseren in deze week een eHealth activiteit. Patiëntenfederatie Nederland is partner van de eHealthweek en zet in deze week patiëntenparticipatie in eHealth centraal.

Patiëntenparticipatie op ICT&Health conferentie
Patiënten betrekken bij de ontwikkeling van eHealth lijkt een open deur. Wie anders dan patiënten zelf kunnen toetsen of eHealth aansluit bij hun wensen en behoeften? Toch is patiëntenparticipatie nog niet vanzelfsprekend. 

Directeur van Patiëntenfederatie Nederland Dianda Veldman ‘Patiënten zijn goed in staat om vanuit hun patiënt zijn te reflecteren en te adviseren over haalbaarheid en bruikbaarheid van eHealthtoepassingen. En daarnaast is het betrekken van patiëntenorganisaties van onmisbare waarde.’ Waarom? Omdat patiëntenorganisaties weten wat patiënten willen. En die kennis is onmisbaar om een goed eHealth-product te kunnen maken dat deel kan worden van de dagelijkse routine van patiënten. 

Daarnaast hebben patiëntenorganisaties een breed netwerk in het zorgveld. Ze lobbyen in Den Haag, bij zorgverzekeraars of bij zorgaanbieders en spelen daardoor vaak een belangrijke rol bij het vinden van maatschappelijke partners en financiers voor eHealth. Tijdens de ICT&Health conferentie op 26 januari laat Patiëntenfederatie Nederland samen met andere patiëntenvertegenwoordigers graag zien waarom het betrekken van patiëntenorganisaties belangrijk is. En ook hoe je dat moet doen. Met als doel: eHealth werkend te krijgen!

Kijk hier voor meer informatie over de eHealthweek
Kijk hier voor meer informatie over de ICT&Health conferentie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Patiëntenfederatie partner van eHealthweek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 nov 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!