Elke ziekmelding legt nog meer druk op collega’s die nog wel aan het werk zijn

Het percentage werknemers met ziekmeldingen in de maand maart van dit jaar, met bijna 40 procent gestegen ten opzichte van het ziekteverzuim in maart 2019. Dat blijkt uit cijfers van Vernet (kennisnetwerk en expert op het gebied van verzuim) Voor het eerst wordt cijfermatig inzichtelijk welke tol corona eist van zorgpersoneel.

‘Voor de uitbraak van de Coronacrisis ging het net wat beter met het ziekteverzuim. We zien nu de eerste effecten van het coronavirus op de verzuimcijfers in de zorg’, zegt Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg en Welzijn: ‘De cijfers over april zijn nog niet bekend, maar onze verwachting is opnieuw een substantiële stijging in het verzuim.’

Elke ziekmelding legt nog meer druk op collega’s die nog wel aan het werk zijn. Daarnaast is deze stijging een mogelijke bedreiging voor het weer opstarten van reguliere zorg en het opvangen van de te verwachten zorgpiek die na de coronacrisis ontstaat.

Beter faciliteren en ondersteunen
Afgelopen week werd al duidelijk dat van de 27.419 mensen die in Nederland positief getest zijn op Covid-19, 28 procent in de zorg werkt.

Westerlaken: ‘Deze stijging in het ziekteverzuim is een enorme zorg. We vragen daarom aan alle betrokkenen om alles op alles te zetten om zorgpersoneel nog beter te faciliteren en te ondersteunen. We werken met man en macht om ervoor te zorgen dat meer mensen de zorg instromen in de strijd tegen het corona-virus. Daarnaast blijft de toelevering van beschermingsmaterialen en de beschikbaarheid van testen, vooral in de zorg buiten de ziekenhuizen, prioriteit nummer één.’


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV zorg & welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ‘Zorg’ CNV over stijging ziekteverzuim zorgpersoneel
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!