Uit niets blijkt dat het kabinet iets extra’s gaat doen voor zorg- en welzijnspersoneel

De gehele zorgsector, vakbonden, zorgwerkgevers en beroepsverenigingen, doet in een open brief een dringend beroep op het demissionair kabinet om met Prinsjesdag extra geld beschikbaar te stellen voor het boven water houden van de sector zorg en welzijn. De open brief, geschreven door Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn, is ondertekend door brede vertegenwoordiging van de sector zorg en welzijn; zorgwerkgevers, de thuiszorg en verpleeghuiszorg, ziekenhuizen, huisartsenzorg, gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg en de welzijnssector. De brief wordt vrijdagmorgen gepubliceerd in de Volkskrant.

Anneke Westerlaken: ”Uit niets blijkt dat het kabinet iets extra’s gaat doen voor zorg- en welzijnspersoneel. Dat, terwijl zorg en welzijn te maken hebben met steeds toenemende en complexere zorgtaken en het ziekteverzuim oploopt. Hierdoor staat de kwaliteit van zorg steeds verder onder druk. We kunnen niet wachten op een volgend kabinet omdat er nu zaken moeten worden gedaan. Het is tijd om de waardering van Nederlanders en de Tweede Kamer (in de vorm van aangenomen moties voor een betere  beloning) om te zetten in klinkklare munt voor werknemers in zorg en welzijn.”

In de brief roepen alle ondertekenaars op te investeren in betere beloning, meer zeggenschap en mogelijkheden voor begeleiding en ontwikkeling. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Complete zorgsector doet oproep aan kabinet
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 sep 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!