De laatste maanden zijn de agressie, intimidatie en het onbegrip rond zorginstellingen jammer genoeg toegenomen

CNV Zorg & Welzijn roept werkgevers van zorgpersoneel op te zorgen voor absolute veiligheid voor hun werknemers, nu de druk op ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, verpleeghuizen en apotheken mogelijk weer oploopt met de Omicron-variant. De laatste maanden zijn de agressie, intimidatie en het onbegrip rond zorginstellingen jammer genoeg toegenomen. We zijn bevreesd dat deze onverwachte en stevige lockdown de negatieve houding onder invloed van de nieuwe lockdown en de onzekerheden rond de nieuwe virusvariant nog zal versterken. CNV Zorg & Welzijn wil dat zorgpersoneel goed beschermd wordt zodat zij op volle sterkte kunnen werken. Dat vraagt dus om in ieder geval overal voor voldoende veiligheid voor het personeel te zorgen. 

Danielle Woestenberg, waarnemend voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “We hebben gezien dat de agressie van patiënten en families op de werkplek van zorgpersoneel op bepaalde locaties echt de spuigaten uitloopt. Dat moet voorkomen worden. Zorgpersoneel werkt onder hoogspanning en moet ongestoord door hoog oplopende emoties zijn werk kunnen doen. In veel instellingen zijn wel al maatregelen ter beveiliging getroffen. We roepen werkgevers op om de veiligheid van zorgpersoneel in elke instelling onder de nieuwe moeilijke omstandigheden volledig te garanderen.”

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
Wat is de URL bij deze bron?: CNV na persconferentie: Zorg in ieder geval voor veiligheid zorgpersoneel bij nieuwe lockdown
Originele titel: https://www.cnvconnectief.nl/
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-12-19


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com